Online

Psykologmottagning

Hem  /  Mottagningar  /  Psykologmottagning
Psykologmottagning

Psykologmottagningen på Stuvsta vårdcentral tar emot vuxna i behov av psykologisk hjälp vid många typer av besvär. Det kan vara besvär med nedstämdhet, oro eller ångest, men även med sömn, stress eller att du är i kris. Psykologmottagningen erbjuder bedömning, rådgivning och individuell behandling. Vid behov även hjälp med vidare remittering. Vi erbjuder också föreläsningar och gruppbehandlingar. 

För att komma i kontakt med psykolog ringer du antingen på angiven telefontid för rådgivning/tidsbokning eller så bokar du själv ett videobesök till oss genom boka online.

Vänligen se kontaktuppgifter nedan.

Telefontid psykolog: tisdag och torsdag,
kl.09.00-09.45
Telefonnummer: 08-578 384 92

Under en period kommer psykologmottagningen att utöka telefonmottagningen till fem dagar i veckan , mån-fre kl 9-10. Detta p g a att vi har tekniska problem med vår onlinebokning clinic-24.

Videotid psykolog: vardagar kl 09.00-10.00, videobesöket är 20 minuter

Det händer att psykologmottagningen är fullbokad, så att vi inte kan ta emot nybesök. Vid dessa tillfällen hänvisas du att prova igen om någon vecka då psykologmottagningen inte använder väntelista.

Behöver du hjälp akut?

Kontakta:

Jourmottagningen på Huddinge sjukhus
Telefontid: alla dagar, kl 09-22
Telefonnummer: 08-585 849 20

Psykiatriska länsakuten vit S:t Görans sjukhus

Telefontid: alla dagar, kl 08-22.00
Telefonnummer: 08-123 492 92

 

Gruppverksamhet vuxen

Psykologmottagningen bedriver ett antal gruppverksamheter. Vissa är öppna grupper vilka patienter själv anmäler sig till vecka för vecka. Andra är slutna gruppbehandlingar där samma grupp träffas regelbundet en avgränsad period. De slutna gruppbehandlingarna startar ett antal gånger per år.

Under hösten 2021 erbjuds mindfulness i grupp samt sömnskola i grupp.

Mindfulnessgruppen hålls torsdagar 16-17.


Minfulnessgrupp:

Mindfulness är en praktik för att träna sig på att vara i nuet. Att träna mindfulness kan hjälpa en att bättre hantera utmaningar i livet så som obehagliga känslor och stress. Under ledning av psykolog över vi mindfulness tillsammans. Övningarna varierar varje vecka. Inga förkunskaper krävs.
Välkommen att delta!

Anmälan sker via telefon, läkare, sjuksköterska eller psykolog.
Telefon: 08-578 38 406
Uppge namn, personnummer samt vilket datum du önskar medverka.

Slutna gruppbehandlingar:

Sömnskola : hålls oktober-november.

Sömnskolan är en psykologisk behandling för sömnproblem/insomni. Behandlingen är baserad på KBT (kognitiv beteendeterapi). Under behandlingen arbetar vi med sömnvanor, avslappning, störande tankar och oro. Målet med behandlingen är att få bättre sömn samt att må bättre på dagen

Anmälan

Anmäl dig på något av följande sätt:
– reception Stuvsta vårdcentral
– via sjuksköterska/läkare/psykolog
– via telefon: 08-578 38 406(ange namn + personnummer + vilken föreläsning det gäller samt datum)

Avbokning senast 24 timmar innan bokad föreläsning/gruppbesök annars debiteras 400 kr. Avbokning sker på telefon: 08-578 384 47

 

 

Anmäl intresse till grupper eller föreläsningar genom din läkare, sjuksköterska psykologmottagning, reception eller via telefon: 08-578 38 406